Malen maakte uitstekende indruk bij Jong PSV

Malen laat zichzelf snel zien: 'Je zag het gelijk, hij was gewoon te goed'

11 juni om 10:41

Dennis Haar, voormalig trainer van Jong PSV, is altijd onder de indruk geweest van de individuele kwaliteiten van Donyell Malen. De aanvaller blonk wekelijks uit bij de beloftenploeg van de Eindhovenaren en maakte al snel de stap naar de hoofdmacht. 

Op zijn achttiende maakte Malen de overstap van Arsenal naar PSV, waar hij in eerste instantie bij Jong PSV terechtkwam. "Hij was er eigenlijk maar met één doel: om zo snel mogelijk naar het eerste elftal te gaan", herinnert Haar zich nog in gesprek met ESPN. "Op het moment dat je bij Arsenal bij het eerste meetraint en de aansluiting vindt bij Jong PSV, denk je: hier moet ik niet te lang zijn."

Haar zag bij Jong PSV meteen de kwaliteiten van Malen, maar de trainer wist al snel dat hij niet lang bij Jong PSV zou blijven. "Je zag het gelijk. Het was niet normaal. Hij liep spelers voorbij, alsof ze er niet stonden. Je zag direct dat hij niet lang in de Eerste Divisie zou blijven spelen. Hij was gewoon te goed", blikt Haar terug. "Buiten het feit dat hij heel snel is op de eerste meters, was hij ook nog technisch begaafd en dichtbij de goal levensgevaarlijk in zijn individuele actie."

Haar kon met zijn technische staf genieten van elke wedstrijd. "Wij wel, ja. De trainers aan de andere kant hebben er misschien wel van genoten, maar dat spraken ze niet uit", aldus de voormalig Jong PSV-trainer, die inmiddels als scout werkzaam is bij AZ. "We werden dat seizoen (2018/19, red.) derde. We hebben echt hele goede wedstrijden gespeeld. Het was echt genieten van Donyell. We hebben een jaar geleden nog een keer zijn doelpunten teruggekeken. Dat was echt waanzinnig. Er zitten zulke mooie doelpunten bij. Dat was een mooie tijd."