Memphis creëert nieuwe hype bij Oranje

Memphis creëert nieuwe hype bij Oranje: "Dit weekend waren ze ineens uitverkocht"

11 juni om 19:35

Zweetbanden zijn in trek, sinds Memphis Depay er één bij het Nederlands elftal draagt. Winkels zien de banden als warme broodjes over de toonbank vliegen. Als Oranje ver weet te komen op het EK, kan de 'hype' nog groter worden.

De zweetband van Memphis Depay is nu al dagen het onderwerp van gesprek bij Oranje. Het Algemeen Dagblad deed bij verschillende winkels navraag over de verkoop van deze banden, sinds dit een item is. De krant schrijft dat Feestwinkel.nl 'tussen de twee- en driehonderd witte zweetbanden verkocht sinds de aanvaller van het Nederlands elftal er afgelopen donderdag voor het eerst eentje droeg tijdens het oefenduel met Canada'.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Ook Intersport verkoopt nu plotseling veel zweetbanden. "Dit weekend waren ze opeens uitverkocht", zegt een woordvoerder. Bij Carnavalskleding.nl is er zelfs geen een witte zweetband meer te krijgen. "Wat we normaal gesproken in ongeveer een maand verkopen (carnaval uitgezonderd) is gister(avond) in een dag besteld. We hadden slechts 26 stuks op voorraad", zegt mede-eigenaar Melle Schepers tegen het AD.

Arno Kantelberg, mode-expert van RTL Boulevard en hoofdredacteur van mannentijdschrift ModMod, denkt dat de hype rondom de zweetbanden nog veel groter kan worden. "Het kan niet anders dan dat de hoofdband navolging gaat krijgen. Let maar op: Als Oranje het goed doet in Duitsland, loopt iedereen ermee."