Ajax-flop Mikautadze vertrekt naar AS Monaco

'Ajax-flop Mikautadze heeft transfer te pakken, Franse topclub betaalt 20 miljoen'

11 juni om 20:28

Georges Mikautadze gaat zijn loopbaan vervolgen bij AS Monaco. Dat meldt L'Équipe dinsdagavond. De Georgische aanvaller kwam in de zomer van 2023 over naar Ajax, dat hem na een aantal dramatische maanden alweer verhuurde aan FC Metz. 

Bij Metz leefde Mikautadze volledig op. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Ligue 2. Vanwege die degradatie besloot de club, die wel de koopoptie van dertien miljoen euro lichtte in de huurdeal met Ajax, om hem direct door te verkopen. 

Dat is nu dus gebeurd, aldus L'Équipe. Monaco wordt de nieuwe werkgever van Mikautadze, die maandagavond zelf al bevestigde dat hij ook na komende zomer nog in Frankrijk speelt. 

De Franse krant schrijft dat de Georgiër, die met zijn land actief is op het EK in Duitsland, voor aanvang van dat toernooi de knoop doorgehakt wilde hebben. Naast Monaco schijnen ook RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon contact met hem te hebben gezocht. Mikautadze en Monaco zijn al tot een mondeling akkoord gekomen, zo is te lezen. 

"Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen", zei Mikautadze in april nog tegen L'Équipe over zijn kortstondige periode bij Ajax. Het management van de aanvaller is ervan overtuigd dat de aanvaller bij Champions League-club Monaco, dat om en nabij de twintig miljoen euro betaalt aan Metz, wel uit de verf zal komen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: