Valentijn Driessen noemt Ronald Koeman kritisch

Driessen kritisch op snerende Koeman: 'Hypocriet, je moet bij De Jong zelf zijn'

11 juni om 23:08

Valentijn Driessen vindt de sneer die Ronald Koeman uitdeelde aan FC Barcelona misplaatst. De bondscoach van Oranje is boos om het feit dat dat de Spaanse topclub niet voorzichtig genoeg is geweest met Frenkie de Jong, die vanwege zijn enkelblessure verstek moet laten gaan op het EK. Driessen noemt Koeman om die reden 'hypocriet'. 

"Het is natuurlijk vrij hypocriet", steekt Driessen van wal in Kick-off EURO 2024 van De Telegraaf. "Ronald Koeman is daar zelf ook trainer geweest. Hij weet ook dat als de Spaanse landstitel op het spel staat omdat je tegen Real Madrid moet, je risico's met een speler neemt. Frenkie de Jong is er zelf bij geweest en hij wilde zelf graag spelen tegen Real Madrid. Dan moet je niet bij Barcelona of Xavi komen, dan moet je bij De Jong zelf zijn."

De journalist van De Telegraaf begrijpt wel waarom Barcelona ervoor heeft gekozen om hier en daar een risico met De Jong te nemen. "Zij betalen zijn salaris, dus ze gaan niet half maart al achter hun oren krabben en zich afvragen of hij wel kan spelen bij het Nederlands elftal. Zij zijn niet verantwoordelijk voor de voorbereiding van het Nederlands elftal, daar is Koeman verantwoordelijk voor. Er zijn meer spelers afgevallen waar ook risico's mee zijn genomen, dat hoort er nu eenmaal bij. Dan moet je het niet bij Barcelona neerleggen, helemaal omdat hij daar zelf ook trainer is geweest. Als Ronald Koeman daar had gezeten had hij ook Frenkie de Jong gewoon opgesteld."

Na het uitvallen van De Jong moest de KNVB dinsdag bekendmaken dat ook Teun Koopmeiners niet actief zal zijn op het EK. Hij raakte geblesseerde tijdens de warming-up voor het del met IJsland (4-0 zege Oranje). Ian Maatsen, vervanger voor De Jong, is inmiddels aangesloten. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: