Timber vond zichzelf niet fit genoeg voor Oranje

De Telegraaf: Koeman wilde andere vervanger voor De Jong, maar die zei 'nee'

11 juni om 11:24
Laatste update: 11 juni om 19:00

Quinten Timber was de eerste optie om Frenkie de Jong te vervangen bij Oranje, zo meldt De Telegraaf. Toen Ronald Koeman hem belde met de vraag of hij voldoende gerevalideerd was van zijn blessure, kwam de middenvelder met het antwoord 'nee', waarna Ian Maatsen werd opgeroepen. Bij Rondo wordt echter duidelijk dat het de goede kant op gaat met Timber, al is hij nog niet fit genoeg om opgeroepen te worden.

Timber zat wel bij de voorselectie van Oranje, maar de blessure die hij aan zijn bovenbeen had bleek een stuk zwaarder dan verwacht. Hierdoor trainde hij ook tijdens de voorbereiding op de oefenduels van het Nederlands elftal apart. Uiteindelijk hakte Koeman de knoop door en nam hem niet mee in de definitieve selectie van Oranje, omdat Timber niet fit genoeg was. Hij drukte Timber wel op het hart om aan zijn revalidatie te blijven werken.

Koeman belde vervolgens naar Timber om te kijken of hij fit genoeg was om De Jong te vervangen. De Feyenoorder moest daar echter zelf 'nee' op antwoorden. De blessure die Timber half mei opliep bij een training van Feyenoord bleek een kneuzing rond de knie te zijn. Daardoor is hij niet fit genoeg om mee te gaan naar het EK en moest hij zelf die teleurstellende mededeling aan de bondscoach doorgeven. Koeman schakelde door en belde Maatsen op die wel meeging.

Management Timber komt met positieve update

In Rondo werd maandagavond wel gesteld dat het de goede kant op gaat met de fysieke gesteldheid van de Feyenoorder. Timber was desondanks niet fit genoeg om opgeroepen te worden door bondscoach Koeman.

Bij Rondo aan tafel wordt Timber ingeschat als een speler die Oranje goed kan gebruiken. Gerald Vanenburg had de middenvelder er bijvoorbeeld graag bij gezien op het EK. "Ik zou hem er sowieso bijhalen, een ideale vervanger." Khalid Boulahrouz is het met zijn tafelgenoot eens. "Hij is wel iemand die je nog niet in de selectie hebt. Iemand die de beuk erin kan gooien. Het is een type die je er goed bij kan hebben"