Erik ten Hag blijft manager van Manchester United

Engelse media: Ten Hag blijft United-manager, contractverlenging aanstaande

11 juni om 23:12
Laatste update: 11 juni om 23:29

Na wekenlang in onzekerheid te hebben geleefd, heeft Erik ten Hag eindelijk duidelijkheid. De Nederlander blijft aan als manager van Manchester United. Dat melden diverse Engelse media dinsdagavond, waaronder het doorgaans zeer betrouwbare The Athletic.

Ten Hag heeft de afgelopen weken in grootse spanning doorgebracht. Het wisselvallige seizoen van United, dat achtste werd in de Premier League maar wél de FA Cup wist te winnen, werd grondig geavalueerd door de clubleiding. Aanvankelijk werd gedacht dat Ten Hag die evaluatie met een ontslag moest bekopen, maar niets is minder waar, zo blijkt nu. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham

Ten Hag heeft bij United nog een contract tot medio 2025. De club en de oud-trainer van Ajax gaan nu zelfs met elkaar in gesprek over een verlenging van deze verbintenis, aldus The Athletic. Volgens bronnen heeft Ten Hag afgelopen dinsdag met de clubleiding van United gesproken. Beide partijen spraken daar de intentie uit om langer met elkaar door te gaan. 

De keuze van United om langer door te gaan met Ten Hag is overigens niet over een nacht ijs gegaan. De Engelse topclub heeft ook serieus overwogen om met een andere kandidaat in zee te gaan. Zo viel onlangs ook de naam van Thomas Tuchel al op Old Trafford. 

Met het aanblijven van Ten Hag krijgt de kraker tussen United en Liverpool komend seizoen een behoorlijk Nederlandse tintje. Bij The Reds staat sinds kort immers Arne Slot aan het roer als hoofdcoach. 

Het zal voor Ten Hag zijn derde seizoen worden als eindverantwoordelijke bij United. In zijn debuutjaar op Old Trafford leidde hij de club naar Champions League-voetbal, en wist hij de League Cup te veroveren. Afgelopen seizoen verliep, mede vanwege een groot aantal blessures, een stuk stroever. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: