Aké vergelijkt Koeman met Van Gaal

Oranje-basisklant vergelijkt: 'Koeman is daarin relaxter dan Van Gaal'

12 juni om 07:30
Laatste update: 12 juni om 10:53

Nathan Aké vindt Ronald Koeman 'relaxter' in vergelijking met Louis van Gaal. De verdediger van Manchester City ziet gelijkenissen tussen de bondscoach van Oranje en Pep Guardiola, met wie hij samenwerkt bij The Citizens.

Voordat Aké weer samen ging werken met Koeman bij Oranje, speelde de verdediger onder Van Gaal onder meer het WK 2022. In gesprek met Voetbal International vergelijkt de verdediger de twee trainers. "Er zijn best veel overeenkomsten", steekt Aké van wal. "Van Gaal wilde altijd heel duidelijk zijn en de huidige bondscoach heeft dat ook. De intensiteit op de trainingen is hetzelfde. Wat we willen bereiken is hetzelfde."

Toch zijn de bondscoaches niet in alles hetzelfde. "Een verschil is dat de Koeman wat relaxter is in het geven van eigen verantwoordelijkheden aan spelers", erkent de 45-voudig Oranje-international. "Van Gaal zit er meer bovenop, die is wat dwingender." Koeman lijkt daarin meer op zijn manager bij Manchester City. "Net als Koeman zit Guardiola er ook niet de hele tijd bovenop. Als er kleine dingetjes zijn, laat hij de spelersgroep dat zelf oplossen."

Aké maakt zich met het Nederlands elftal op voor zijn derde eindtoernooi. De verdediger stevent af op een basisplaats in het keurcorps van Koeman. In de 4-3-3-formatie speelt Aké linksback en als er 5-3-2 wordt gespeeld vervult hij de rol van linkercentrale verdediger.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: