Aké blikt vooruit op EK met Oranje

'Het was ook een boodschap voor mezelf: tijd om iets te bereiken met Oranje'

12 juni om 09:15

Nathan Aké vindt het tijd dat het Nederlands elftal een grote prijs gaat pakken. De Oranje-selectie wordt vaak geroemd vanwege de goede sfeer, maar de verdediger wijst erop dat dit niet ten koste moet gaan van de resultaten.

Tijdens de vorige interlandperiode in maart deed Aké de oproep met de oproep dat de goede sfeer moet worden omgezet in resultaten. "Het leek me goed te benadrukken waar we heen willen met het Nederlands elftal. We hebben de laatste jaren vaak aangegeven dat we een leuke en goede groep hebben. Maar uiteindelijk gaat het om presteren", aldus Aké in gesprek met Voetbal International.

"Laten zien waarvoor we bij elkaar komen bij Oranje. Dat moet kunnen samengaan", vervolgt Aké zijn verhaal. Hij wil onderdeel zijn van een leuke groep die hard kan zijn en veel van elkaar kan eisen. "Zodat je uiteindelijk prijzen kunt pakken. Het was ook een boodschap voor mezelf. Het is tijd om iets te bereiken met Oranje. Niet alleen zeggen dat het leuk is om erbij te zijn en dat we ons best gaan doen."

Het is volgens Aké zaak dat Oranje nu echt stappen gaat maken om richting het winnen van prijzen te gaan. "Daar hoort bij dat je onderling aangeeft wat er goed gaat en wat er níét goed gaat", legt de verdediger uit. "In de wedstrijd of in de kleedkamer moet je dat tegen elkaar kunnen zeggen. Dat kan nog steeds beter. Ook van mezelf."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: