Pepi gaat in op reserverol bij PSV

'Het was een geweldige zet om naar PSV te komen, ben echt gegroeid als speler'

12 juni om 10:10

Ricardo Pepi heeft geen spijt van zijn transfer naar PSV. De Amerikaan moest het in het afgelopen seizoen vooral doen met invalbeurten, want aanvoerder Luuk de Jong kreeg de voorkeur in de spitspositie. 

Ondanks zijn rol als supersub, is Pepi tevreden over zijn eerste seizoen bij PSV. "Het was een geweldige zet van mij om naar PSV te komen", vertelt de aanvaller aan ESPN. Hij geeft aan veel geleerd te hebben in Eindhoven. "Als speler ben ik echt gegroeid. Ik ben zeer enthousiast en blij."

In het seizoen 2022/23 speelde Pepi op huurbasis al een jaar in de Eredivisie bij FC Groningen. Een jaar later werd hij door PSV overgenomen van FC Augsburg. "Ik had een goed seizoen bij FC Groningen achter de rug, maar we degradeerden waardoor ik met een slecht gevoel achterbleef", aldus de Amerikaan. "Een jaar later ben je ineens landskampioen. Dus ik voel me nu precies het tegenovergestelde."

Het was niet altijd even makkelijk voor Pepi om als reservespits achter De Jong te fungeren. In gesprek met Gregg Berhalter, bondscoach van de Verenigde Staten, werd hij gerustgesteld. "Ik heb met Gregg gesproken over mijn situatie en dat ik niet zoveel speel als ik zou willen. Maar hij vindt juist dat ik op de goede plek zit", aldus de spits, die niet hoeft te vrezen voor zijn plek bij de nationale ploeg. "Hij ziet PSV als een team dat bij de top-25 van Europa hoort. Gregg vertelt me altijd dat ik geduldig moet zijn en dat mijn kans er echt wel komt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: