'Pepi wil meer speeltijd bij PSV, respect voor 'indrukwekkende' De Jong is groot'

'Pepi wil meer speeltijd bij PSV, respect voor 'indrukwekkende' De Jong is groot'

4 april - 09:16 Laatste update: 09:30
140

Ricardo Pepi aast op meer speelminuten bij PSV. Desondanks is de Amerikaanse spits niet van plan om PSV te verlaten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

In de wandelgangen wordt duidelijk dat dit seizoen voor Pepi vooral 'een oefening in geduld is'. De goalgetter moet steevast op de bank plaatsnemen omdat eerste spits én aanvoerder Luuk de Jong een van de beste seizoenen uit zijn carrière kent. Pepi aast op meer speeltijd, maar lijkt te kunnen leven met een rol achter De Jong. De spits vindt zijn concurrent volgens het ED 'een indrukwekkend presterende nummer negen, die heel vaak topkwaliteit heeft geleverd'.

Wedden

Meer odds

Toch denkt Pepi komend seizoen een stap te kunnen maken in de hiërarchie. Dit seizoen is de aanvaller voornamelijk een noodoplossing in plaats van een écht plan-B. De keren dat Pepi in de basis begon waren, mede door een gebrek aan ritme, lastig voor de aanvaller. Het lijkt er niet op dat er komend seizoen al een wisseling van de wacht zal plaatsvinden, maar Pepi is van mening dat hij zich niet nóg zo’n jaar kan permitteren.

Het staat buiten kijf dat Pepi dit seizoen zijn bijdrage heeft gehad in het naderende kampioenschap voor PSV. De Amerikaan kwam in totaal tot 36 wedstrijden voor de Eindhovenaren. Daarin is hij goed voor zestien goals en vier assists.