De Vrij denkt nog niet aan stoppen

'Tegen Oranje zal ik nooit nee zeggen, blijf het een enorme eer vinden'

12 juni om 10:34

Stefan de Vrij denkt voorlopig nog niet aan het stoppen als profvoetballer. De centrale verdediger merkt dat zijn carrière erg snel voorbij gaat, maar hij voelt zich nog altijd heel erg fit. Ook gaat De Vrij in op zijn toekomst bij het Nederlands elftal. "

"Een carrière gaat echt snel", begint De Vrij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij benadrukt meteen dat hij nog niet van plan is om te stoppen. "Ik voel me misschien wel fitter dan ooit. Met Denzel Dumfries deed ik dit seizoen regelmatig extra looptrainingen. Ik let al jaren op mijn voeding, verzorg mezelf goed. Ik wil nog wel even door."

Voor De Vrij wordt het komende EK zijn vierde eindtoernooi. Hij speelde eerder op de WK's van 2014 en 2022 en op het uitgestelde EK in 2021. "Na het WK in Qatar (in 2022, red.) kreeg ik vragen over mijn toekomst in Oranje.  Ik had dat toernooi geen minuten gemaakt, maar tegen Oranje zal ik nooit nee zeggen. Ik blijf het een enorme eer vinden", aldus de 64-voudig Oranje-international.

De Vrij hoopt op het EK hoge ogen te gooien met het Nederlands elftal. "Het EK is natuurlijk geen toernooi waar je even doorheen wandelt", blikt de verdediger vooruit. "Oranje is op voorhand misschien niet de favoriet. Maar de favorieten winnen lang niet altijd."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: