Te Kloese reageert op komst Priske naar Feyenoord

Priske 'beste keuze' voor Feyenoord: 'Proces van vele maanden geweest'

12 juni om 10:26
Laatste update: 12 juni om 13:23

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, is blij met de aanstelling van Brian Priske. De Rotterdammers melden op de clubsite dat de laatste formaliteiten woensdag zijn afgerond.

Priske gaat per 1 juli aan de slag bij Feyenoord, klinkt het. De Stadionclub had al een akkoord bereikt met Sparta Praag over de overgang van de 47-jarige Deen. Naar verluidt heeft Feyenoord de gelimiteerde afkoopsom van anderhalf miljoen euro overgemaakt naar Tsjechië. Priske ligt in Rotterdam tot medio 2027 vast.

"In de zoektocht naar een nieuwe trainer zijn we bepaald niet over één nacht ijs gegaan", reageert Te Kloese. "Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega's nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste. We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt."

"Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze", gaat Te Kloese verder. "Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: