Jonk heeft hoge verwachtingen van Van de Ven

Jonk spreekt hoge verwachtingen uit: 'Hij heeft geen plafond, hij bezit alles'

12 juni om 10:58

Wim Jonk verwacht dat Micky van de Ven het ver gaat schoppen in de voetballerij. De voormalig trainer van FC Volendam ontdekte de snelle verdediger al op vroege leeftijd en zag meteen potentie in Van de Ven. 

"Ik ging kijken bij de onder-19, niet eens speciaal voor Micky. Ik weet nog dat hij iedereen zo voorbij liep - en als verdediger, hè. Hij toonde zoveel lef aan de bal, zoveel potentie", vertelt Jonk aan ESPN. "Tuurlijk ging er ook een hoop fout, maar ik dacht: als we gericht met die jongen aan de slag gaan, dan draagt hij over een paar jaar niet het shirt van 'Het Andere Oranje', maar dat van het echte Oranje."

Onder leiding van Jong werkte Van de Ven bij FC Volendam aan zowel zijn verbeterpunten als zijn wapens. "En vergeet niet dat er zo'n 5 à 10 kilo aan spiermassa bijkwam in die tijd", aldus de oud-voetballer. Hij zag Van de Ven zich steeds meer ontwikkelen tot een completere speler. "Ik kan me nog een doelpunt herinneren dat hij op linksback doorkwam, iedereen eruit sprintte en de bal zo de kruising in joeg. Pure klasse."

In zijn eerste seizoen bij Tottenham Hotspur werd in zijn eerste seizoen meteen uitgeroepen tot Player of the Season. Jonk heeft hoge verwachtingen van de multifunctionele verdediger. "Micky heeft geen plafond. Alles wat je nodig hebt in het hedendaagse voetbal - fysieke voorwaarden, mentale kracht en de juiste mindset - dat bezit hij."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: