Koeman licht oproep Maatsen bij Oranje toe

Koeman licht oproep Maatsen toe: 'Ik weet niet waar die anderen allemaal zitten'

12 juni om 11:17

Ronald Koeman heeft toegelicht waarom hij Ian Maatsen bij de selectie heeft gehaald. De linkervleugelverdediger van Borussia Dortmund meldde zich dinsdag in Wolfsburg na het afhaken van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners.

Maatsen speelde op 1 juni de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain. Daarna vertrok hij naar Mykonos, waar hij van een vakantie genoot. Koeman riep hem terug van zijn vakantie. "Het is duidelijk dat Ian op de voorselectie stond. Uiteindelijk heb ik hem in eerste instantie niet meegenomen, omdat we anderen voor zijn positie hadden", stelt Koeman op het eerste persmoment in Duitsland.

"Hij is een multifunctionele speler", noemt Koeman als argument om hem bij de selectie te halen. "En hij is een speler die pas een week buiten activiteit was. Anderen zijn al drie weken klaar... Ik weet niet waar ze allemaal zitten", doelt hij op de vakanties van andere mogelijke kandidaten. "Binnen deze 25 spelers kunnen we alle kanten op."

Onder andere Maatsen kan op meerdere plekken uit de voeten. "We spelen met drie middenvelders en we hebben er maar vijf", aldus Koeman. "Als het nodig is, kunnen we iemand van voor een plek terugzetten. Misschien kunnen we ook iemand van achteren naar voren halen. Dat zal nooit een excuus zijn, wat er ook gebeurt, om niet de 26ste speler erbij te halen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: