AZ trekt met Maikuma Sugawara-opvolger aan

'AZ heeft beet en vindt Japans international potentiële Sugawara-opvolger'

12 juni om 14:34
Laatste update: 12 juni om 14:55

AZ is in vergevorderde onderhandelingen met Seiya Maikuma over een overstap naar Alkmaar, zo meldt onder meer het Japanse medium Mainichi. De Japanse international wordt gezien als een mogelijke opvolger van Yukinari Sugawara.

Op dit moment staat Maikuma onder contract bij Cerezo Osaka op het hoogste niveau in Japan. De rechtsback kwam acht keer uit voor het Japanse nationale elftal. De 26-jarige verdediger kan ook fungeren als rechter middenvelder.

AZ heeft een officieel bod neergelegd bij Cerezo Osaka om Maikuma over te nemen. De club is bereid om dit aanbod te accepteren, maar het is niet bekend hoeveel de Alkmaarders zullen betalen voor de Japans international. Naar verluidt moet er een miljoenenbedrag op tafel komen.

Bij AZ zien ze in Maikuma de directe opvolger van Sugawara, die eveneens onderdeel is van de Japanse nationale ploeg. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van meerdere clubs en een zomers vertrek lijkt zo goed als zeker. 

Bij het Japanse elftal concurreren Maikuma en Sugawara met zijn tweeën om de plek als rechtsachter. Ze zijn beiden niet zeker van een basisplaats, want er wordt veel afgewisseld tussen de twee internationals.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: