Kroatische mening over Sutalo bij Ajax

Kroatische blik op Amsterdam: 'Sosa is geen speler die voor Ajax wil spelen'

13 juni om 09:18

In Kroatië denkt men dat Ajax een 'enorme fout' maakt als het Josip Sutalo komende zomer van de hand doet. Dat vertelt Tomislav Filipovic, die in zijn eigen land werkt voor Sport Klub TV en daar Ajax analyseert, aan AjaxShowtime. Hij zag de centrale verdediger samen met landgenoot Borna Sosa meegaan in de Amsterdamse malaise, maar tóch opgeroepen worden voor de EK-selectie van Kroatië.

"Sutalo is het tegenovergestelde van Sosa. Hij is iemand die het wel écht boeit. Hij is een speler die beter wil spelen en wil dat Ajax beter zal spelen. Hij wil iets bereiken bij Ajax en zijn stempel drukken", is Filipovic stellig. Het zou volgens de analist dan ook een fout zijn om de centrale verdediger te verkopen, ondanks alle kritiek aan zijn adres.

"Hij weet dondersgoed wat er over hem gezegd en geschreven werd. Dat komt omdat hij zich echt zorgen maakt. Het zou echt een enorme fout zijn om hem nu te verkopen. Ik geloof dat de critici volgend seizoen anders over hem zullen praten. Van zwarte eend naar zwaan, zeg maar."

Over Sosa deelt Filipovic een andere mening. "Als hij weggaat, zal hij Ajax zonder emotie verlaten. Hij is niet het type dat zegt: we waren slecht, ik ben bekritiseerd, ik ga laten zien dat ik beter kan. Ik vind het moeilijk om dit over een landgenoot te zeggen, maar ik denk dat het voor Ajax beter zou zijn om hem te verkopen. Het EK zal zijn waarde misschien wel laten stijgen. Ajax moet op zoek naar een speler die voor Ajax wil spelen en Sosa behoort daar niet toe."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: