'Zirkzee-deal met AC Milan op de tocht door zaakwaarnemer'

'Zirkzee-deal met AC Milan op de tocht door zaakwaarnemer'

13 juni om 11:59

De mogelijke transfer van Joshua Zirkzee naar AC Milan staat volgens berichten in de Italiaanse media op losse schroeven. Dat zou te maken hebben met de eisen van de zaakwaarnemer van de spits van Bologna. 

La Gazetta dello Sport gaat in de papieren versie van de krant uitgebreid in op de zaak Zirkzee. AC Milan is erg gecharmeerd van de 23-jarige aanvaller en is bereid de transferclausule van 40 miljoen euro, die op 1 juli ingaat, op tafel te leggen. Zirkzee zelf zou ook graag naar Milan verkassen. Wat dat betreft liggen club en speler op één lijn.

Waar AC Milan wél moeite mee heeft, is de manier waarop zaakwaarnemer Kia Joorabchian zich op zou stellen. De belangenbehartiger van Zirkzee wenst volgens de Italiaanse krant maar liefst 15 miljoen euro aan premies. De Italiaanse club vindt dat die vergoeding veel te hoog is, omdat Joorabchian nauwelijks bij de deal betrokken is.

De Ketelaere op weg naar Atalanta

AC Milan sorteert voor op de komst van Zirkzee door Charles de Ketelaere te verkopen aan Atalanta. Voor de club van Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker speelde de 23-jarige Belg afgelopen seizoen al op huurbasis. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: