Oranje-spits Brobbey vertelt over de pijn aan zijn hamstring

Hamstringblessure spookt door hoofd van Brobbey: 'Daar baal ik van'

13 juni om 16:45

Brian Brobbey heeft zich in gesprek met De Telegraaf voor het eerst uitgelaten over de status van zijn hamstring. De spits van Ajax en het Nederlands elftal baalt ervan dat hij de training van woensdag vroegtijdig moest staken. 

Brobbey vertelt tegenover De Telegraaf wat zich woensdag precies heeft voltrokken op het trainingsveld van Oranje in Wolfsburg. "Ik gleed uit. De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed", aldus de spits, die er met de ingevlogen Joshua Zirkzee een extra concurrent bijheeft. 

De KNVB maakte vervolgens een mri-scan van de hamstring van Brobbey. De blessure houdt hem tijdens de voorbereiding op het EK bezig. "Die zit wel in mijn hoofd, ja. Ik weet niet hoe het is eerlijk gezegd. Vandaag wordt er een scan gemaakt. En daarna kijken we van dag tot dag, denk ik. Het voelt wel iets beter dan gisteren, maar het is wat stijfjes."

Even dacht men dat de pijn van Brobbey ontstond na een duel met Matthijs de Ligt, maar daar is volgens de verdediger van Oranje geen sprake van. "Ik had er niet zoveel mee te maken. We hadden na dat moment allebei een beetje last van onze voet, dat was het. Hoe het nu met Brobbey gaat, moet je aan de dokter vragen. Ik hoop dat het goed gaat", zei De Ligt op de persconferentie van donderdag. 

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!