Frank de Boer wordt boos van kritiek op Ajax-speelstijl

Frank de Boer pareert specifieke kritiek op trainerscarrière: 'Word ik boos van'

13 juni om 19:17
Laatste update: 14 juni om 07:27

Frank de Boer baalt van de kritiek die wordt geuit op zijn trainerscarrière. Vooral de kritiek die mensen hebben op zijn speelstijl maakt de coach soms erg boos, onthult hij bij Ziggo Sport.

"Ik heb soms het idee dat ik me moet verdedigen", vertelt De Boer over zijn trainersloopbaan. "Wat ik het ergste vind, is dat mensen zeggen dat ik een saaie speelstijl heb. Daar word ik boos van ja, omdat het helemaal niet zo is. Die kwaliteit spelers die we toen hadden, was ook niet top. Dat je minder speelt is een gevolg daarvan. Die eerste twee jaar speel je bijvoorbeeld FC Barcelona helemaal van de mat, dat doe je niet met een balletje achteruit spelen ja."

De Boer vindt zichzelf een goede trainer en geeft daar ook een aantal redenen voor. "Ik speelde zelf elke bal naar voren, waarom zou ik mijn spelers aanleren om het anders te doen. Een goede trainer kan een team beïnvloeden en een eenheid smeden. Dat jongens voor elkaar en voor jou door het vuur willen gaan."

In zijn tijd bij Ajax was De Boer erg succesvol en daar is hij dan ook trots op. Toch denkt hij vooral terug aan die ene keer dat het mis ging tegen De Graafschap. "Als je mij had gevraagd je bent 5,5 jaar trainer van Ajax en je wint twee keer de titel, dan had ik gevraagd: ‘Waar kan ik tekenen?’ Dan win je er vier uiteindelijk, maar het is gek dat je alleen maar aan die laatste terugdenkt. Die ene dat je het niet redt. Ongelofelijk, hoe was dat mogelijk. Ik denk daar zelf ook het meest aan."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!