Mbappé traint apart van de groep bij Frankrijk

Virus zorgt voor paniek bij Frankrijk: Mbappé traint apart van de groep

13 juni om 19:31

Kylian Mbappé trainde donderdagmiddag apart van de selectie van Frankrijk. De reden is niet bekend, maar volgens L'Équipe zou het te maken kunnen hebben met de virusaanval bij de Fransen.

In de selectie van de Fransen is een klein virus gaande, waardoor een aantal spelers zich niet lekker voelen. Kingsley Coman en Ousmane Dembélé zouden niet helemaal okselfris zijn, net als bondscoach Didier Deschamps. De officiële reden van de afwezigheid van Mbappé is nog niet bekend, dus is het niet zeker dat hij ook geveld is door het virus. Volgens de Franse krant is Mbappé gespaard en hopen ze hem vooral buiten de virusgevallen te houden.

Over vier dagen speelt Frankrijk de openingswedstrijd van het EK tegen Oostenrijk. Daarna staat een treffen met Oranje op het programma. Of het virus lang blijft aanhouden is niet bekend. Coman en Mbappé misten dus allebei de groepstraining van donderdag. Die training was ook openbaar voor alle pers. Ibrahima Konaté en Aurélien Tchouaméni trainden ook allebei een gedeelte van de training apart. Ook Théo Hernandez moest de training vroegtijdig verlaten.

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!