Theo Hernández moet training staken bij Frankrijk

Brobbey-scenario bij vrezend Frankrijk: steunpilaar verlaat training vroegtijdig

13 juni om 09:45

Theo Hernández moest enkele dagen voor de start van het EK een training met de Franse selectie staken. Op 21 juni speelt Frankrijk in de tweede groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal. Het is nog afwachten of de linksback er dan bij is.

Hernández raakte afgelopen week in de oefenwedstrijd met Canada (0-0) geblesseerd aan zijn knie. Na rust werd hij uit voorzorg dan ook aan de kant gehouden door bondscoach Didier Deschamps. Woensdag viel de linksback wederom uit. Na vijftig minuten staakte hij de training van de Fransen en vertrok hij naar binnen.

De situatie wordt door les Bleus goed in de gaten gehouden. In eerste instantie lijkt de blessure mee te vallen, maar de komende dagen zullen uit moeten wijzen hoe Hernández herstelt. Franse media spraken eerder de verwachting uit dat Hernandez in de basis zou starten bij Frankrijk. 

Voor Oranje lijkt dit een bekend scenario, waar Brian Brobbey woensdag ook een deel van de training moest staken in Wolfsburg. Na een stevig duel met Matthijs de Ligt, was het de spits die vervolgens richting de kleedkamers vertrok. Een mri-scan zou inmiddels hebben uitgewezen dat het enkel gaat om een verstijving van de hamstring.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: