Volop interesse voor Almere City-aanvaller Jeredy Hilterman

'Hilterman wekt interesse uit vier landen, ook Eredivisie-clubs azen op spits'

14 juni om 12:50
Laatste update: 14 juni om 12:52

Er is volop interesse voor Jeredy Hilterman. Voetbal International weet dat de 25-jarige aanvaller, die bij Almere City uit zijn contract loopt, meerdere opties in binnen- en buitenland heeft. Ook Eredivisie-clubs hebben hem op de korrel. 

Almere stalde Hilterman het afgelopen seizoen op huurbasis bij Willem ll. Met zestien goals in 35 wedstrijden was zijn aandeel in het kampioenschap (en promotie) van de Tilburgse club groot. Genoeg om Almere City te overtuigen is het echter niet geweest. De club van trainer Hedwiges Maduro heeft Hilterman geen contractverlenging aangeboden, en laat hem zodoende transfervrij vertrekken. 

Het is niet uitgesloten dat hij ook volgend seizoen weer uitkomt voor Willem ll, maar onwaarschijnlijk is het wel. Een stap naar de Eredivisie ligt wel in het verschiet. VI weet dat twee andere clubs op het hoogste niveau in Nederland interesse in hem hebben. Om welke clubs het gaat, is niet duidelijk. 

Ook zijn er aanbiedingen binnengestroomd vanuit Duitsland, Italië, Schotland en Turkije. Hilterman gaat in de komende periode al zijn opties afwegen.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: