Politie legt beslag op spullen van ex-prof Ronnie S.

Politie legt beslag op jacht, horloges en 100.000 euro cash van ex-prof Ronnie S.

14 juni om 13:10
Laatste update: 14 juni om 13:52

Bij de actie tegen de van witwassen en drugshandel verdachte ex-profvoetballer Ronnie S. en familieleden, heeft de politie in Breda beslag gelegd op 100.000 euro coach. Daarnaast zijn ook zes dure horloges, sieraden, een Porsche Cayenne, een camper, een jacht en fitnessapparatuur geconfisqueerd. 

Dat nieuws meldt het Brabants Dagblad, dat weet dat er eveneens drie woningen en meerdere bankreningen van Ronnie S. en diens familie in beslag is genomen. De invallen werden maandagmorgen gedaan in Breda, Eindhoven, Hoogstraten en Groenlo. 

Verdachte Ronnie S. blijft nog minimaal twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Breda besloten. De ouders en de vrienden van de ex-profvoetballer zijn afgelopen maandag na het verhoor al naar huis gestuurd, maar blijven ook verdachten. Mogelijk wel alleen van witwassen. Ook broer Rudi is verdachte in het strafrechteronderzoek. Hij was niet aanwezig toen de politie hem wilde aanhouden. Mogelijk verkeert hij in het buitenland. 

Broer Rudi werd vier maanden terug al tot 54 maanden celstraf veroordeeld, na een gigantisch onderzoek naar grootschalige cocaïnesmokkel en handel. Diverse goed ingelichte bronnen melden dat in het onderzoek rond de familie S. ook sprake zou zijn van cocaïnehandel. Advocaten en het OM zwijgen echter over de precieze verdenkingen en de precieze grootte van de zaak. 

Ronnie S. voetbalde tijdens zijn actieve loopbaan bij NAC, FC Twente, Standard Luik en Wigan Athletic. 

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: