Ex-prof NAC en Twente verdacht van drugshandel en witwassen

Ex-prof van NAC en FC Twente (39) verdacht van drugshandel en witwassen

11 juni om 08:45
Laatste update: 11 juni om 08:59

Een voormalig profvoetballer van NAC Breda en FC Twente is aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Ook zijn ouders en vriendin zijn opgepakt, melden goed ingelichte bronnen aan het Algemeen Dagblad.

De politie kwam de verdachten op het spoor door bestudering van gekraakte telefoongesprekken tussen criminelen uit 2021 en 2022. De recherche wilde ook de broer van ex-prof R.S. oppakken, maar greep mis. Hij wordt nog gezocht. Het is niet duidelijk of de zaak verband houdt met een grote strafzaak van maart, waarin de nog gezochte broer veroordeeld werd tot 54 maanden cel voor grootschalige cocaïnehandel en witwassen.

De broer van de voormalig speler van van NAC, FC Twente, Wigan Athletic en Standard Luik bleef na zijn veroordeling wel op vrije voeten, in afwachting van zijn hoger beroep. Ook de ouders stonden in 2016 al eens terecht in een witwaszaak, schrijft het AD. Dat ging om geld dat mogelijk verdiend zou zijn met hennepteelt. Ze werden toen echter vrijgesproken, nadat er 40.000 euro was gevonden achter een wasmachine. Zelf verklaarde het echtpaar destijds dat het geld van hun vermogende, voetballende zoon was. De ex-prof bevestigde dit als getuige bij de politie.