Nuri Sahin nieuwe trainer van Dortmund

Kortstondig Feyenoord-target Sahin (35) volgt Terzic op als trainer van Dortmund

14 juni om 16:50
Laatste update: 14 juni om 16:59

Borussia Dortmund heeft een nieuwe trainer. Daags nadat Edin Terzic bekendmaakte te vertrekken uit het Signal Iduna Park, heeft de Duitse topclub Nuri Sahin aangesteld als diens opvolger. De pas 35-jarige oefenmeester, die ook nog even in beeld was bij Feyenoord, heeft een meerjarig contract getekend. 

Terzic zorgde donderdag voor de nodige verbazing door middels een videoboodschap zijn vertrek bij Dortmund aan te kondigen. De trainer stond eerder deze maand met Die Borussen nog in de Champions League-finale tegenover Real Madrid. Beide partijen namen in goed overleg afscheid van elkaar. 

Al snel klonken er geluiden over een interne oplossing, waarbij assistent-trainer Sahin doorgeschoven zou worden tot eindverantwoordelijke. Dat is nu gebeurd. De oud-middenvelder, die ook nog even bij Feyenoord speelde én even werd genoemd als mogelijke Arne Slot-opvolger, heeft een contract getekend tot medio 2027.

Dortmund heeft veel vetrouwen in Sahin, die eerder al bij het Turkse Antalyaspor op eigen benen stond. Die club wist hij destijds, samen met assistent Alfons Groenendijk, te behoeden van degradatie.