Dekrsen maakt Oranje met de grond gelijk

Derksen maakt Oranje-duo met de grond gelijk: 'Die voegen ook niks toe'

15 juni om 06:53
Laatste update: 15 juni om 10:21

Johan Derksen heeft weinig vertrouwen in Oranje op het EK. In de uitzending van Vandaag Inside Oranje geeft de analist zijn visie op de selectie van bondscoach Ronald Koeman en routiniers als Georginio Wijnaldum en Daley Blind moeten het ontgelden.

"Ik vind dat we een jonge onervaren keeper hebben die het bij Brighton nog niet heeft laten zien", begint Derksen bij doelman Bart Verbruggen. "We hebben niet één echte vedette die er boven uitstijgt. Dan hebben we ook nog twee routiniers die niets toevoegen in Wijnaldum en Blind. Als de spits Memphis Depay niet scoort, dan komt Brian Brobbey of Wout Weghorst erin. Dat is een teken dat de bondscoach het gewoon niet meer weet. Nederland staat bol van de waterdragers."

Tafelgenoot René van der Gijp is iets genuanceerder dan Derksen. Hij trekt een vergelijking met Duitsland om het niveau van Oranje te toetsen. "Bij dat elftal kan je zien wat drie spelers van wereldtop op het middenveld kunnen doen. Wij hebben dat niet. Als je gaat kijken: Tijjani Reijnders is geen wereldtop. Dat is gewoon een goede speler. Wij hebben geen spelers die leiding geven aan een topteam, de Duitsers hebben dat wel."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: