Derksen gaat los over sneer van Koeman naar Barcelona

Derksen gaat compleet los over Koeman na Barça-sneer: 'Denkt alleen aan zijn ego'

15 juni om 00:10

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Ronald Koeman na zijn sneer richting FC Barcelona over Frenkie de Jong. In Vandaag Inside Oranje vertelt de analist dat hij zich enorm heeft gestoord aan de uitspraken van de bondscoach, aangezien Barça in zijn ogen niets fout heeft gedaan.

"Ik heb me wel heel erg gestoord aan het gedrag van Koeman over De Jong", begint Derksen aan zijn relaas over het incident. "Dan geeft hij Barcelona de schuld en dan krijgt De Jong weer het een en ander te horen. Hij vergeet wel dat Barcelona die jongen zijn salaris overmaakt. De Jong is een loyale werknemer, dus die doet dat. Koeman is alleen maar ontevreden over zijn eigen ego en wil alleen maar presteren op dit EK."

Koeman vertelde op een persconferentie dat Barça De Jong had laten spelen zonder dat hij honderd procent fit was. Volgens Derksen is dat juist het goed recht van de Catalanen. "De Jong heeft niks verkeerd gedaan en Barcelona ook niet. Koeman profiteert alleen maar van spelers van de grote clubs en dat gaat wel eens mis. Als Koeman clubtrainer is doet hij hetzelfde. Ik vond het zo hypocriet."

Derksen vindt ook niet dat De Jong een groot gemis is voor Oranje dit EK. De analist denkt dat er een prima vervanger te vinden is voor de Barcelona-middenvelder. "Ik vind dat gedoe over De Jong sowieso overdreven. Die jongen kan heel goed voetballen en dat doet hij op een middenveld waar nooit een beslissing valt. Hij komt nooit met zijn acties naar voren en hij scoort nooit. Voor De Jong is echt wel een vervanger."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: