Koeman sneert naar Barcelona: 'Wij zitten met de gebakken peren met Frenkie'

Koeman haalt uit naar Barcelona: 'Wij zitten met de gebakken peren met Frenkie'

10 juni om 23:17
Laatste update: 10 juni om 23:19

Ronald Koeman heeft een sneer uitgedeeld richting FC Barcelona. De bondscoach vindt dat Oranje nu met 'de gebakken peren' zit, doordat Barça risico heeft genomen met Frenkie de Jong. Koeman benadrukt ook dat hij en Oranje geen spelletjes hebben gespeeld.

In gesprek met de NOS vertelt Koeman wanneer hij erachter kwam dat De Jong niet mee kan naar het EK. "Vanmiddag (maandag, red.), rond een uur of vier, half vijf." Zondag deelde Koeman nog een overwegend positieve update over de middenvelder. De bondscoach benadrukt echter niet dat hij toen al meer wist. "We hebben geen spelletje gespeeld, of het maar positiever ingezien dat het misschien was. We wisten wat we wilden, alleen uit tests is gebleken dat hij dit nog niet kan."

"Hij krijgt iedere keer reactie vanuit de training die hij doet", gaat Koeman verder met zijn uitleg. "Dan constateer je dat hij zelfs de komende drie weken niet honderd procent fit is om op dit niveau te kunnen spelen. Dan kun je hem erbij houden, maar dat heeft geen enkele zin."

Vervolgens deelt Koeman een sneer uit aan Barcelona, de broodheer van De Jong. "We moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler. De speler heeft een verleden met deze blessure en de club daar heeft dat risico wel met hem genomen. Wij zitten met de gebakken peren met Frenkie de Jong."

Maandagavond, vlak na de met 4-0 gewonnen uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, werd wereldkundig dat De Jong het EK met Oranje moet laten schieten. De hoop was aanvankelijk dat hij in de eerste wedstrijd tegen Polen van zondag al minuten kon maken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: