Nagelsmann apetrots op EK-debuut met Duitsland

Nagelsmann kan geluk niet op na EK-debuut: 'Hoef niet een speler in het zonnetje te zetten'

15 juni om 00:29

Julian Nagelsmann heeft met Duitsland een geweldige openingswedstrijd van het EK neergezet. Het gastland versloeg Schotland met 5-1 en de bondscoach zag geen enkele reden tot klagen.

Vanuit Nagelsmann kwam er enkel lof na afloop van de openingswedstrijd. "Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. Ik denk dat iedereen weet hoeveel druk er op de openingswedstrijd stond. Maar we hebben met heel veel intensiteit gespeeld. Die twee snelle goals in de openingsfase hebben ons wel geholpen." De Duitsers treffen in de komende wedstrijden nog Hongarije en Zwitserland.

Bij Nagelsmann heerst er een jubelstemming, maar de coach is ook realistisch. De jonge trainer weet dat de ploeg nog lang niet bij het doel is. "We moeten echt nog nog veel meer laten zien op dit EK. Ik ben ook blij dat ik niet een speler in het zonnetje hoef te zetten. Er waren heel veel uitblinkers. Het is heerlijk om zoveel goede spelers te laten invallen." Bij de Duitsers scoorden met Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz, Niclas Füllkrug en Emre Can ook vijf verschillende spelers.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: