Oranje-aanvaller wil ook naast het veld blijven leren: 'Ik lees over psychologie'

Oranje-aanvaller wil ook naast het veld blijven leren: 'Ik lees over psychologie'

15 juni om 06:43

Cody Gakpo investeert veel tijd in zelfontwikkeling, zowel op als naast het veld. Dat doet de aanvaller van Oranje ook tijdens het EK in Duitsland, waar hij zich in zijn vrije uurtjes vermaakt met een goed boek. 

"Ik lees vrijwel alleen maar over psychologie, geloof en mindset", vertelt Gakpo aan het AD. De aanvaller van Oranje houdt ervan om zoveel mogelijk te leren en leest nu het boek Black Box Thinking van oud-tennisser Matthew Syed. Het boek gaat over zelfontwikkeling, vertelt hij. "Het gaat over het maken van fouten en hoe je daarvan kan leren."

De buitenspeler van Liverpool probeert die lessen te vertalen naar het veld. "Er zijn genoeg dingen die ik niet goed doe. Waarom zou ik me daarvoor verstoppen? Omdat andere mensen daar dan over gaan oordelen? Ik probeer altijd open te zijn over mijn fouten."

Gakpo realiseert zich bovendien maar al te goed dat hij een bijzonder leven leidt en staat daar naar eigen zeggen voortdurend bij stil. "Het gaat uiteindelijk om hoe ik mezelf zie. Gewoon, als de zoon van mijn vader en moeder, als broer van mijn broers, als de vriend van mijn vrienden. Als ik met hen ben, wil ik gewoon Cody zijn, de jongen die ik altijd ben geweest."

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Eljero Elia en Kees Kwakman: