Maduro houdt vertrouwen in Sutalo bij Ajax

Maduro houdt vertrouwen in Sutalo bij Ajax: 'Daarom is hij bij Kroatië wel goed'

15 juni om 17:35

Hedwiges Maduro heeft nog steeds vertrouwen in Josip Sutalo en Borna Sosa. De Kroaten kwamen in hun debuutseizoen bij Ajax totaal niet uit de verf, maar de voormalig assistent van de Amsterdammers heeft daar wel een verklaring voor.

Sutalo en Sosa staan deze zomer met Kroatië op het EK, de centrale verdediger is zelfs basisspeler in de eerste groepswedstrijd tegen Spanje. In de Johan Cruijff Arena konden ze de verwachtingen desondanks geen moment waarmaken. Maduro heeft daar wel een verklaring voor. Volgens hem speelt communicatie een grote rol.

"Ik heb ze ervaren als heel positieve gasten, leuke jongens", vertelt de oud-international, die alweer bij Ajax is vertrokken om trainer van Almere City FC te worden, tegen Voetbal International. "Sutalo had wat moeite met de taal en communicatie is achterin superbelangrijk, omdat voetbal supersnel gaat. Het is altijd belangrijk, binnen en buiten het veld, ook om je direct thuis te voelen. Hoe het dus kan dat iedereen zegt dat ze in Kroatië wel goed zijn? Ik denk dat dat vooral in communicatie zit. Ze hebben alle voorwaarden om goed te kunnen spelen. Het zijn goede voetballers."

Voor Sutalo betaalde Ajax liefst 20,5 miljoen euro, Sosa kostte acht miljoen. De linksback mag alweer vertrekken, van de mandekker is dat nog niet helemaal zeker, aldus VI. Het zal ook deels afhangen van de nieuwe trainer Francesco Farioli.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: