Veerman baalt van kritiek

Oranje-international is klaar met kritiek: 'Van dat beeld kom ik nooit meer af'

15 juni om 17:45

Joey Veerman krijgt nog altijd kritiek op zijn verdedigende kwaliteiten. De Oranje-international zou te vaak zijn mannetje laten lopen, maar daar is hij het niet mee eens. Veerman denkt dat hij niet meer van dat beeld afkomt. 

Veerman erkent dat hij bij FC Volendam en Heerenveen verdedigend niet altijd zijn taken uitvoerde. Bij PSV is dat veranderd. "Van dat beeld kom ik nooit meer af. Zeker onder Peter Bosz kun je je dat niet veroorloven. In het meeverdedigen heb ik me onder hem zeker ontwikkeld", aldus de spelverdeler tegenover De Telegraaf.

Ook bondscoach Ronald Koeman vindt dat het nog steeds beter kan. "Misschien om me scherp te houden", vervolgt Veerman. "De statistieken zeggen dat ik veel vuile meters maak en ook een behoorlijk aantal onderscheppingen en balveroveringen heb. Maar als de bondscoach het zo ziet, dan is het goed dat hij het zegt."

"In ons persoonlijk gesprek is het daar niet specifiek over gegaan. De bondscoach heeft in dat onderhoud de speelwijze uitgelegd en hoe hij het toernooi met mij voor zich ziet. Nee, tot een tweede gesprek na het afvallen van Frenkie is het niet gekomen. Is ook niet nodig", besluit de tienvoudig international.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: