Mühren ziet in Real Madrid geschikte club voor Veerman

'Toen bekend werd dat Kroos gaat stoppen, zei ik: Veerman moet hem opvolgen'

14 juni om 18:36

Arnold Mühren is erg onder de indruk van de kwaliteiten van Joey Veerman. De oud-international denkt dat de middenvelder klaar is voor een stap naar de absolute top en noemt Real Madrid als voorbeeld.

In de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen IJsland (4-0) maakte Veerman een uitstekende indruk. Mühren was niet verrast door het optreden van de middenvelder. "Ik kijk alleen maar naar kwaliteiten. En ik denk dat Joey kwaliteiten heeft, die niemand anders in Nederland heeft", vertelt Mühren in gesprek met Voetbal International. "Laatst keken we naar Real Madrid. Het was net bekend geworden dat Toni Kroos gaat stoppen. Ik zei meteen: Veerman moet hem opvolgen."

"De passes die Kroos geeft, geeft Veerman ook. Wat Kroos meer heeft, is ervaring", vervolgt Mühren zijn verhaal. Volgens de oud-voetballer is de PSV'er wel goed voor meer assists dan Kroos en weet de Nederlander bovendien makkelijk het net te vinden. "Dat doet Kroos niet zoveel. Veerman is bepalend bij corners en vrije trappen. In Nederland zijn we erg goed om te vertellen wat iemand niet kan. Zijn omschakeling, daarover heeft iedereen het altijd. Maar op dat vlak heeft Veerman enorme stappen gezet."

Volgens Mühren speelt Veerman het liefst met diepgaande spelers. "Kylian Mbappé gaat ook naar Madrid. Die combinatie is natuurlijk ideaal. En ze hebben bij Real nog een paar van die snelheidsduivels voorin", doelt de oud-international op Rodrygo en Vinícius Júnior. "Laat Veerman maar schuiven. Crossballetjes, diepteballetjes, passes tussen de linies door; hij weet ze wel te vinden."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: