Veerman getipt als opvolger Kroos bij Real

Steun voor Veerman naar Real Madrid: 'Overal binnen twee maanden de beste'

10 juni om 09:12

Joey Veerman verdient deze zomer een basisplaats in Oranje op het EK. Dat stelt voormalig teamgenoot en mede-Volendammer Jack Tuyp. In zijn ogen kan de spelmaker van PSV zelfs de stap naar Real Madrid aan.

Tuyp geeft toe dat hij een gekleurde bril draagt, maar hij vindt dat bondscoach Ronald Koeman eigenlijk niet om Veerman heen kan in het Nederlands elftal. "Iemand die zo’n goed oog heeft voor diepte, bijna al zijn ballen komen aan. Die kwaliteiten heeft bijna niemand in Europa en al helemaal niet bij Oranje. Zelfs Frenkie niet", zegt hij tegen ESPN.

Volgens Tuyp zou Veerman niet misstaan in de absolute top. De voormalige spits sluit zich aan bij Youri Mulder, die de 25-jarige spelmaker tipte als opvolger van Toni Kroos bij Real Madrid. "Door zijn instelling blijft hij zich continu doorontwikkelen. Dat heeft hij gedaan bij Heerenveen en doet hij nu bij PSV. Elke keer als je denkt dat een stap voor hem te groot is, zie je al snel dat hij het makkelijk aankan. Overal waar hij binnenkomt, is hij binnen twee maanden de beste."

Robert Molenaar, die Veerman liet debuteren bij FC Volendam, is ook enthousiast. "Het maakt voor Joey niet uit of hij staat te voetballen op een pleintje of in De Kuip of het Philips Stadion. Je ziet altijd dezelfde voetballer, tegen welke tegenstander dan ook. Zijn onbevangenheid en technische vaardigheden zorgen ervoor dat hij altijd aanhaakt op het volgende niveau."

"Real Madrid is voor niemand een logische stap, behalve voor Mbappé. Maar ik vind Joey wel hetzelfde type speler als Kroos, dus ik zou dat weleens willen zien", aldus de trainer.