Koeman neemt blessurezorgen Aké-weg

Koeman stelt Oranje-fans gerust na wissel: 'Nee, dat was niet noodgedwongen'

16 juni om 18:36
Laatste update: 16 juni om 18:54

Voetbalminnend Nederland hoeft zich geen zorgen te maken over een blessure van Nathan Aké. De verdediger werd door Ronald Koeman in de tweede helft naar de kant gehaald, maar dat deed hij niet vanwege fysieke problemen. 

Aké, die met zijn passes van grote waarde was in de opbouw van Oranje, werd enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald door Koeman. Mickey van de Ven loste de verdediger van Manchester City af. Zorgen over een blessure zijn er niet. "Nee, dat was niet noodgedwongen, maar Nathan proberen we vanaf het begin al af en toe wat rust te geven. Ook op trainingen."

De linkspoot creëerde namens Oranje maar liefst vier kansen tegen Polen. Ook Koeman zag dat, en raakte ervan onder de indruk. "Het deel dat hij gespeeld heeft, was hij weer zeer belangrijk. Bij Manchester City is hij van belang aan de bal en die rol heeft hij bij ons ook. Het functioneerde achterin erg goed en daar was hij onderdeel van."

Koeman had ook Ian Maatsen nog in kunnen laten vallen, maar de bondscoach koos deze keer voor Tottenham Hotspur-verdediger Van de Ven. "Micky is een frisse jongen, hij heeft power en lengte, wat belangrijk is in de laatste fase."