Verbruggen kijkt met speciaal gevoel terug op EK-debuut

'Speciaal gevoel' blijft over bij Oranje-uitblinker: 'We willen dit echt zo graag'

16 juni om 19:25

Bart Verbruggen liep zondag met een wel heel speciaal gevoel het veld op voor de wedstrijd tussen Polen en Oranje. De doelman werd de jongste keeper ooit op een EK en op zo’n toernooi spelen voelt volgens de sluitpost ‘heel speciaal’.

Voor Verbruggen voelde het duel met Polen ook anders dan een wedstrijd voor Brighton and Hove Albion of een oefenduel. "Eerlijk gezegd wel ja. Dit is natuurlijk een eindtoernooi en je wilt natuurlijk alles winnen. Ik heb altijd wel het gevoel dat de wedstrijd die eraan komt de belangrijkste is tot nu toe. Zo beleef ik dat altijd, maar deze wedstrijd heeft natuurlijk net iets extra’s. Als je al die Oranje-shirts in het stadion ziet zitten."

Volgens Verbruggen is de motivatie van iedereen die met Oranje bezig is ook zeer hoog. De doelman voelt dit als hij op het veld staat. "Als team willen we zo graag, iedereen als individu wil zo graag, het Nederlandse volk wil zo graag, dus dat voel je. Het geeft je super veel energie en het maakt je ook trots om dan op het veld te mogen staan. Ik zou liegen als ik zeg dat het geen speciaal gevoel is nee."