Gakpo maakt compliment aan Oranje-fans

Gakpo maakt groot compliment: 'Hier spelen we natuurlijk ook voor'

16 juni om 19:47

Cody Gakpo heeft na de Oranje-zege op Polen een groot compliment gemaakt aan de supporters. Door hun aanwezigheid kon Nederland het eerste groepsduel winnen en daardoor kijkt de aanvaller ook positiever naar het duel met Frankrijk.

Op de persconferentie krijgt Gakpo een vraag over het gevoel dat de support hem gaf. "Ik moet zeggen dat er veel Oranje-fans waren en ik denk dat we allemaal de support voelden op het veld. Het is alleen maar fijn, door hun hebben we de zware periodes ook kunnen doorstaan. We spelen voor de Oranje-fans en voor het hele land natuurlijk. Superblij dat ze hier waren om ons te supporten."

Voor Oranje wacht nu een lastig treffen tegen de Fransen, maar Gakpo kijkt reikhalzend uit naar het duel. "Ik denk dat dat een hele andere wedstrijd op zich is. Natuurlijk weten we dat Frankrijk nog meer kwaliteit heeft dan Polen. Maar zij spelen ook weer anders. Daar vallen ook weer andere ruimtes. Wat ik zeg dat is een wedstrijd op zich waar we ons goed op moeten voorbereiden. We moeten er het beste van maken en ook die wedstrijd willen we winnen. Daar moeten we dan ook gewoon voor gaan."