Kenneth Perez ziet Nathan Aké uitblinken bij Oranje tegen Polen

Perez ziet één speler uitblinken bij Oranje: 'Ik vond hem echt weergaloos'

16 juni om 22:08

Kenneth Perez is enorm onder de indruk van Nathan Ake, zo vertelt de analist bij ESPN. De Oranje-verdediger was in het eerste groepsduel van Nederland op het EK zowel verdedigend als aanvallend belangrijk voor de manschappen van bondcoach Ronald Koeman.

"De speler van de dag? Dat is voor mij Aké", begint Perez stellig bij het programma EK Praat over diens optreden tegen Polen. "Ik vond hem echt weergaloos. Ik vond hem een stille kracht, maar nu vind ik het wel iemand die je iets meer hoort."

De verdediger stond tijdens het groepsduel verdedigend zijn mannetje én voorzag doelpuntenmakers Cody Gakpo en Wout Weghorst van een assist. "Hij was echt steengoed. Bij de eerste goal was hij degene die doordekte, waardoor de bal bij Gakpo kwam. Bij die tweede goal had Aké wat meer geluk, maar hij was er wel weer bij betrokken", stelt Perez.

Volgens de analist is de knop om bij Aké. "In interviews hoor je hem ook zeggen dat het wel leuk en aardig is geweest met vrienden zijn, en dat ze nu ook echt moeten presteren. Hij leert natuurlijk ook veel bij de club, waar hij natuurlijk ook een grote rol heeft gekregen", besluit Perez.