Kraay lovend over Aké tijdens Polen - Nederland

Kraay spreekt 'criticasters' tegen: 'Dat deed Aké tegen Polen helemaal niet'

16 juni om 19:24
Laatste update: 16 juni om 19:25

Hans Kraay junior is lovend over de prestaties van Nathan Aké tegen Polen. Volgens de analist was de linkspoot één van de absolute uitblinkers bij Oranje. Kraay zag Aké zelfs 'anders dan normaal' spelen.

"De criticasters zeggen dat het fijn zou zijn als we Micky van de Ven hebben die er aan de linkerflank overheen gaat. Aké is normaal gesproken de derde verdediger, maar dat was hij zondag helemaal niet", begint Kraay zijn verhaal op ESPN. "Hij ging diep en hij gaf steekballetjes."

Ondanks zijn rustige karakter is Aké inmiddels een belangrijke factor geworden bij zowel Oranje als zijn club, Manchester City. "Ik las een tijdje geleden een interview met Pep Guardiola. Hij zegt ook dat Aké voor hem zo'n ongelooflijk zekerheidje is geworden. In welk systeem hij ook speelt", aldus Kraay.

Zoals tegen Polen zag de analist hem echter nog niet eerder spelen. "Zó aanvallend, zó gretig. Hij hoefde er niet eens helemaal overheen te komen. Ik denk dat hij dat redelijk uit zichzelf gedaan heeft. Dat hij zich goed voelde, dat hij fit is, dat hij fris is, dat hij doordekt, dat hij voor zijn man komt. Had ik al gezegd dat ik hem goed vond?"