Schouten kan zich niet vinden in Veerman-kritiek

Veerman krijgt steun bij Oranje: 'Ik vond Joey eigenlijk niet zo slecht'

16 juni om 19:15

Jerdy Schouten is in gesprek met VoetbalPrimeur in de bres gesprongen voor Joey Veerman. Critici en Veerman zelf waren niet positief over het optreden van de Volendammer tegen Polen, maar Schouten is het daar niet helemaal mee eens.

Veerman stelde teleur tegen Polen. De middenvelder werd na een uur spelen gewisseld en was na afloop zelf ook kritisch over zijn spel. Schouten laat tegenover VoetbalPrimeur echter een ander geluid horen. "Ik ga het niet over andere spelers hebben, maar ik vond Joey eigenlijk niet zo slecht. Het is goed om kritisch te zijn, maar Joey heeft ook veel dingen goed gedaan."

Schouten is in bredere zin ook tevreden over het spel van Oranje tegen Polen. "We hebben het grotendeels heel goed gedaan, zeker in de eerste zestig minuten. Tuurlijk, er zijn altijd verbeterpunten. Individueel gaven we een paar keer de verkeerde pass. Dat blijf je altijd houden, maar proberen we wel te perfectioneren."

Nu wacht een duel met Frankrijk op het Nederlands elftal. Schouten vindt dat Oranje niet van formatie of tactiek moet veranderen voor het treffen met de WK-finalist. "Waarom kunnen we niet zo spelen als vandaag en van eigen kracht uitgaan? De fysieke kracht van Frankrijk betekent niet dat we achterover moeten leunen, want ook dan kom je immers in de duels. Maar ik ben geen bondscoach."

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)