Veerman: 'Bosz wéét dat ik naar Vrienden van Amstel ga en dan geen Spa rood drink'

Veerman: 'Bosz wéét dat ik naar Vrienden van Amstel ga en dan geen Spa rood drink'

15 juni om 22:49

Joey Veerman heeft afgerekend met de suggestie dat hij 'te veel levensgenieter' zou zijn om het Nederlands elftal te halen. De middenvelder heeft nog nooit een trainer horen klagen over zijn professionaliteit, terwijl hij afstevent op een basisplek in de EK-wedstrijd tegen Polen.

In gesprek met Voetbal International krijgt Veerman de suggestie voorgeschoteld dat niemand verwachtte dat hij Oranje zou halen, omdat hij 'te veel levensgenieter' zou zijn geweest. "Maar hoezo is dat nou slecht?", vraagt Veerman zich hardop af. "Het is vooral de buitenwereld die zich er druk over maakt. Ik heb nog nooit een trainer horen klagen."

"Peter Bosz weet bij PSV precies hoe ik in elkaar zit. Hij wéét dat ik een keer per seizoen op maandagavond naar de Vrienden van Amstel ga in Ahoy en dan geen Spaatje rood drink, of een Amstel 0,0", gaat een eerlijke Veerman verder. "Vindt hij echt geen probleem, als je verder maar gewoon serieus met je vak bezig bent."

Als Veerman tegen Polen gaat starten, zal één van zijn directe tegenstanders geen onbekende zijn. "Met PSV heb ik afgelopen seizoen tegen Borussia Dortmund gespeeld in de achtste finale van de Champions League. Daar liep Marcel Sabitzer van Oostenrijk. Hem ken ik dus al. Goede speler, je zit ook niet zomaar bij Bayern München, Manchester United en Borussia Dortmund. Alleen lieten wij ‘m er wel héél goed uitzien, door hem vrij te laten."