Tadic en Ten Hag

Tadic gaat in op reserverol bij Servië: 'Als ik erin had gestaan...'

16 juni om 23:48
Laatste update: 16 juni om 23:50

Dusan Tadic en Erik ten Hag hebben nog altijd een heel sterke band. Terwijl laatstgenoemde aanwezig is in de studio van de NOS om de EK-wedstrijden te analyseren, verschijnt zijn voormalig aanvoerder voor de camera. Tadic verloor zondagavond met 0-1 van Engeland en moest dat grotendeels vanaf de reservebank aanzien.

"Hallo Erik, ik hoop dat alles goed gaat vriend", begint Tadic voor de camera's van de NOS voor hij gaat terugblikken op het verloren EK-duel met Engeland. Direct daarna komt het moment dat de Serviër uitleg kan geven over zijn reserverol. "Het was een tactische beslissing. Normaal speel ik altijd", lacht Tadic.

"De bondscoach vertelde me dat hij wilde verdedigen", licht de aanvaller verder toe. "Eerst de nul houden. Daarna zou ik nog een helft á halfuur krijgen, om te proberen het verschil te maken. Hij dacht al aan de volgende wedstrijd tegen Slovenië. Hij denkt als we die wedstrijd winnen, dat we tweede kunnen worden."

Tadic zag zondagavond zelf echter als de ideale kans om Engeland te verslaan. "Ze hebben grote namen, maar ze gaven heel veel ruimtes weg. We hadden ze pijn kunnen doen. Als ik erin had gestaan, hadden we meer problemen kunnen veroorzaken. Met deze ruimtes had ik twee doelpunten kunnen maken."

Na de analyse gaat de blik van de Serviër op Ten Hag, wie hij 'de beste trainer die hij heeft gehad' noemt. "Hij is alleen maar voetbal, voetbal, voetbal. Het is ongelooflijk hoe veel progressie hij kan maken. Hij investeert zoveel. Tactisch is hij ook erg sterk. Hij is altijd op zoek naar nieuwe dingen om hemzelf en het team te ontwikkelen. Je leert zoveel van hem."