Kamp Kvaratskhelia wil Napoli-transfer

Hommeles in Napels: kamp van sterspeler stuurt aan op transfer

17 juni om 07:32

Het kamp van Khvicha Kvaratskhelia heeft de lont in het kruitvat gestoken. Volgens zaakwaarnemer Jugeli en zijn vader doet de 23-jarige Napoli-ster er goed aan om deze zomer een transfer te maken. De Italiaanse topclub heeft al gereageerd in een statement.

Kvaratskhelia had een jaar geleden een enorm aandeel in de eerste landstitel van Napoli sinds 1990. Dit seizoen wist I Partenopei niet op dat succes voort te borduren, met een teleurstellende tiende plaats in de Serie A. Daardoor ontbreekt de club volgend seizoen in Europa.

De zaakwaarnemer van de Georgische international stuurt nu aan op een breuk. "We willen vertrekken bij Napoli, maar wachten nu eerst het EK af", zegt Jugeli tegen Sport Imedi. "Met Antonio Conte heeft Napoli grote plannen. Ik weet zeker dat ze zich volgend seizoen weer voor de Champions League zullen kwalificeren en voor de Scudetto zullen vechten, maar dat betekent niet dat Kvaratskhelia wil blijven."

"Ik heb nog niet met Khvicha over deze kwestie gesproken, want voor hem is het nationale team nu het belangrijkste. Maar ons doel is een team dat in de Champions League speelt. In het ergste geval, als hij blijft, loopt hij dat één jaar mis. We maken ons zorgen", aldus de belangenbehartiger.

Ook de vader van de vleugelspits roert zich. "Ik wil niet dat Khvicha bij Napoli blijft. Hij heeft met vier verschillende trainers gewerkt in één jaar tijd. Dat baart mij zorgen. Hij zal zelf beslissen, maar het voelt ongemakkelijk. We zullen er na het EK over praten."

Dat het kamp van Kvaratskhelia aanstuurt op een transfer, is voor Napoli reden om met een statement te komen. 'Wij willen eraan herinneren dat hij nog een contract tot medio 2027 heeft. Kvaratskhelia is niet te koop. Zaakwaarnemers beslissen niet wanneer spelers vertrekken, Napoli bepaalt wanneer een speler nog een contract heeft', luidt de ferme taal. Kvaradona wordt desondanks in verband gebracht met Paris Saint-Germain.

De dribbelaar was dit voorbije seizoen goed voor elf doelpunten en negen assists in 45 officiële duels. Met Victor Osimhen lijkt de andere grote ster van de Napolitanen deze zomer overigens ook te kunnen vertrekken.