Brighton mengt zich in strijd om Summerville

'Brighton aast op handtekening van Nederlandse Championship-sensatie'

17 juni om 16:18

Brighton heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Crysencio Summerville. Dat meldt Fabrizio Romano maandagmiddag. De Italiaanse transferexpert verwacht echter dat het lastig zal worden voor The Seagulls om de begeerde Nederlander binnen te hengelen. 

Summerville kan terugkijken op een zeer indrukwekkend seizoen. De vleugelaanvaller kwam tot 43 Championship-optreden voor Leeds United. Daarin was hij goed voor negentien doelpunten en negen assists. Uiteindelijk liepen hij en zijn teamgenoten promotie op een haar na mis. 

Mogelijk is hij volgend jaar alsnog actief in de Premier League, want Brighton wil de oud-speler van Feyenoord en ADO Den Haag graag hebben. De nummer elf van het afgelopen Premier League-seizoen heeft inmiddels een eerste lijntje uitgegooid bij Leeds. 

Summerville geniet naar verluidt ook interesse van Liverpool en Chelsea, die de Nederlander al geruime tijd op de radar hebben. Op dit moment is het nog een 'open race', aldus Romano. 

De 22-jarige Summerville heeft bij The Whites nog een contract tot medio 2026. Zijn waarde wordt door transfermarkt momenteel geschat op twintig miljoen euro. Mocht de vleugelaanvaller daadwerkelijk verkassen naar Brighton, dan komt hij bij de Zuid-Engelse club samen te werken met Fabian Hürzeler, die met zijn 31 jaar de jongste Premier League-manager ooit wordt.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: