FC Groningen dreigt Schreuders kwijt te raken

FC Groningen dreigt groot talent te verliezen: 'We hadden graag al verlengd'

17 juni om 16:35

FC Groningen houdt rekening met een vertrek van Jorg Schreuders, aldus Voetbal International. De promovendus heeft de voorbije weken met de middenvelder annex aanvaller gesproken over een contractverlenging, maar beide partijen hebben elkaar niet gevonden. 

De negentienjarige Schreuder, een jeugdproduct van Groningen, groeide het afgelopen seizoen uit tot een vaste waarde in De Euroborg. Het in Singapore geboren talent ontpopte zich onder trainer Dick Lukkien tot één van de gezichten die de club terugbracht naar de Eredivisie. In de 'finale' tegen Roda JC maakte hij een belangrijk doelpunt. 

Groningen wil dan ook graag door met Schreuders, die een contract heeft tot medio 2025. Onderhandelingen over een verlenging zijn echter op niks uitgedraaid. "Dus het zou goed kunnen dat daar in de zomer nog iets mee gaat gebeuren", aldus Art Langeler, die bij Groningen de functie van Manager Voetbal & Opleiding bekleedt. 

Langeler baalt ervan dat de club er niet in slaagt om hem langer te binden. "Het is inderdaad niet hoe we het graag zouden willen, maar het is op dit moment de realiteit. We hadden graag al met Jorg verlengd: helaas is dat niet gelukt. Voetbal is wat dat betreft wel flexibel, je weet nooit hoe dingen nog kunnen lopen, maar zoals het er nu naar uitziet gaat hij niet bijtekenen."

Schreuders speelde tot dusver 39 officiële wedstrijden voor Groningen. Daarin maakte hij vijf doelpunten. Vier keer was hij aangever. 

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: