Van Veen en Oratmangoen hebben geen toekomst bij FC Groningen

'FC Groningen ziet geen toekomst in tweetal, promovendus zoekt naar oplossing'

18 juni om 09:55

Kevin van Veen en Ragnar Oratmangoen krijgen geen nieuwe kans bij FC Groningen, zo meldt Voetbal International. Het tweetal, dat in het afgelopen seizoen verhuurd werd, komt niet in de plannen voor het nieuwe seizoen voor.

Van Veen werd in de zomer van 2023 gezien als de grote aankoop van FC Groningen. De spits kreeg de taak om de club terug naar de Eredivisie te schieten, maar kwam niet uit de verf onder Dick Lukkien. Van Veen raakte al snel zijn basisplaats kwijt en zodoende werd hij in januari verhuurd aan het Schotse Kilmarnock.

Na de degradatie vertrok Oratmangoen op huurbasis naar Fortuna Sittard, waar hij in het afgelopen seizoen speelminuten maakte in 27 Eredivisie-duels. Hij keert net als Van Veen en Florian Krüger, die verhuurd werd aan Eintracht Braunschweig, terug naar FC Groningen. 'Het drietal is echter niet nodig en mag deze zomer vertrekken', zo valt te lezen.

Ook Nordin Musampa en Liam van Gelderen staat op de nominatie om te vertrekken bij FC Groningen. De twee verdedigers behoren sinds januari al tot de beloftenploeg en een nieuwe kans bij het eerste elftal zit er niet in. "Zij komen sowieso niet meer in aanmerking voor het eerste elftal en moeten weg", vertelt Art Langeler, manager Voetbal & Opleiding bij FC Groningen.