FC Groningen hengelt in keepersvijver: 'Vaessen interessant, Zoet niet concreet'

FC Groningen hengelt in keepersvijver: 'Hij is interessant, Zoet is niet concreet'

14 juni om 08:21

FC Groningen is druk bezig met de komst van een doelman die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Hidde Jurjus. Zowel Etienne Vaessen als Jeroen Zoet werden de afgelopen dagen in één adem genoemd met de kersverse promovendus. Technisch manager Art Langer sluit een dubbele transfer in ieder geval uit. 

"Het zou wel héél mooi zijn als die allebei komen", knipoogt Langeler bij RTV Noord. Over de eventuele komst van zowel Vaessen als Zoet wil Langeler nog niet veel kwijt. De geruchten dat Groningen dichtbij de komst van een nieuwe doelman is, noemt hij overdreven. "De situatie is op dit moment zo, dat we een dubbel lijntje hebben uitgelegd."

Langeler licht toe. "In het ene geval hopen we op een jonge keeper die bij FC Groningen kan doorgroeien en daarnaast hebben we ook een lijntje uitgelegd bij een wat ervaren keeper." Een dubbele transfer sluit de technische man van Groningen uit. "We zijn geen Real Madrid, hè. Vaessen is voor ons heel interessant, maar we hebben meer opties."

De komst van Zoet lijkt het minst voor de hand te liggen, blijkt uit de woorden van Langeler. "Ik heb met hem afgesproken dat als er iets verandert in zijn situatie bij Spezia en FC Groningen voor hem interessant kan worden, hij dat laat weten. Maar dat is recentelijk niet gebeurd. Zijn komst is dan ook niet concreet."