Vaessen heeft clubs voor het uitkiezen

'Eredivisie-clubs strijden om Vaessen: doelman heeft clubs voor het uitkiezen'

12 juni om 23:17
Laatste update: 12 juni om 23:22

Etienne Vaessen is zeer gewild deze zomer en heeft de clubs voor het uitkiezen. De doelman van RKC Waalwijk is eind juni transfervrij en lijkt een mooie stap te gaan maken. Diverse clubs uit de Eredivisie deden de keeper al een concrete aanbieding.

Volgens Voetbal International was Willem II de eerste club die concreet was voor Vaessen. Maar een stap naar de Tilburgers zou gevoelig liggen voor Vaessen, klinkt het vanuit zijn entourage. Willem II wilde ver gaan voor Vaessen, maar als doelman van RKC Waalwijk en voormalig seizoenkaarthouder van NAC Breda zou hij de stap naar de rivaal uit Tilburg niet snel zien zitten.

Ook FC Groningen is in de markt voor de Surinaams international. Frank van Mosselveld, de nieuwe algemeen directeur van Groningen, werkte jarenlang in Waalwijk met Vaessen. FC Groningen heeft dankzij die relatie een uitstekende kans om Vaessen over te nemen.

De derde promovendus vanuit de Keuken Kampioen Divisie, NAC Breda, voegde zich deze week aan dat rijtje toe. Vaessen was tijdens de play-offs als toeschouwer in het Rat Verlegh Stadion te vinden. Deze week heeft NAC de 28-jarige keeper een officiële aanbieding gedaan.

Vaessen is dus zeer in trek bij Eredivisie-clubs. Ook AZ, PSV en Feyenoord hebben Vaessen nog altijd in het vizier. Feyenoord en PSV zullen eerst echter afscheid moeten nemen van een van de huidige keepers. Daarnaast lijkt Vaessen te opteren voor een rol als onbetwiste nummer één.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: