Wijnaldum kreeg bezoek van Koeman en De Jong

Wijnaldum weerspreekt verhalen over band met Koeman: 'Dat is voor mij genoeg'

18 juni om 10:40

Georginio Wijnaldum kreeg in Saudi-Arabië bezoek van bondscoach Ronald Koeman en directeur topvoetbal Nigel de Jong. Het tweetal had een duidelijke boodschap voor de middenvelder: hij was nog altijd in beeld bij het Nederlands elftal.

"Ik heb een goede band met Koeman, maar het is niet zo dat ik daardoor garanties krijg", vertelt Wijnaldum in gesprek met Voetbal International. "Maar ik dacht niet meteen dat het een uitgemaakte zaak was vanwege zijn bezoek. Dat wil ik ook helemaal niet. Het moet wel professioneel en eerlijk blijven. Privé is onze band goed en dat zal altijd zo blijven."

Volgens Wijnaldum is hij het ene moment blij met Koeman en een andere keer is hij teleurgesteld over een beslissing. "Dat heeft elke speler. Veel mensen halen dit door elkaar. Die denken dat ik vanwege onze goede band zal gaan spelen. Dat gebeurt niet en zo hoort het ook niet te zijn", aldus de middenvelder. "Als je bepaalde garanties wilt hebben, zul je daarvoor moeten vechten. Dan moet je het verdienen."

In Saudi-Arabië kreeg Wijnaldum vier maanden geleden bezoek van Koeman en De Jong. Eerstgenoemde kreeg de vraag hoe hij erin stond met betrekking tot het Nederlands elftal. "Hij vertelde dat ik nog in beeld was bij Oranje en dat ik moest presteren om erbij te komen", zegt de 94-voudig Oranje-international. "Als ik niet meer zou willen uitkomen voor het Nederlands elftal, had ik hem gebeld om dat te vertellen. Dat lijkt me normaal. Ik heb hem gezegd dat ik een bij een uitverkiezing een eerlijke kans wil en beoordeeld wil worden zoals alle andere spelers worden beoordeeld. Dat is voor mij genoeg."