Wijnaldum vertelt over mogelijke Feyenoord-terugkeer

Wijnaldum over mogelijke Feyenoord-terugkeer: 'Dan heeft het geen zin meer'

18 juni om 07:47

Georginio Wijnaldum heeft een bewuste keuze gemaakt door het avontuur aan te gaan in Saudi-Arabië. De middenvelder wilde niets anders dan weggaan bij Paris Saint-Germain, maar de Les Parisiens namen een duidelijke standpunt in. 

"Voor mij was de keuze heel makkelijk. Want ik kon gewoon nergens anders naartoe", aldus Wijnaldum in een interview met Voetbal International. Paris Saint-Germain hield een hoge vraagprijs aan voor de verkoop van de 94-voudig Oranje-international. "Misschien hebben ze het op die manier opgezet, denkend dat de Saoedi’s dat bedrag wél zouden willen betalen. We hebben nog geprobeerd om gratis weg te komen of voor minder geld. Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saoedi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij blijven bij Paris Saint-Germain en een jaar níét spelen."

Desgevraagd gaat Wijnaldum in op de geruchten omtrent een mogelijke terugkeer naar Feyenoord. Met een transfervrije status had dat tot de mogelijkheden behoort. "Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen. Maar die optie heb ik al snel losgelaten", vertelt hij. "Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten, en dan nog mijn salaris erbij: dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet. Dan heeft het geen zin meer daar verder nog aan te denken."

Het was voor Wijnaldum geen teleurstelling dat andere clubs niet bereid waren om de transfersom van tien miljoen euro te betalen. "Het was een gevolg van de situatie waarin ik zat en daar kon ik niks aan doen", aldus de middenvelder. "In het voorgaand seizoen was ik bij AS Roma lang geblesseerd geweest. Als er dan zo’n hoog bedrag wordt gevraagd, snap ik wel dat de meeste clubs dat niet willen betalen. Je club bepaalt dat en dan hoef je ook niet teleurgesteld te zijn, vind ik."